Nuttige websites


NVD   

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten is de beroeps- en belangenvereniging van de Nederlandse diëtist. De NVD stelt zich tot doel om de diëtist te positioneren en te profileren als dé specialist op het gebied van voeding en gedrag in relatie tot ziekte en gezondheid.

 

Voedingscentrum

Voor al uw vragen over gezond, veilig, bewust en lekker eten.

 

Caloriechecker   

Met de caloriechecker kunt u heel eenvoudig zien hoeveel calorieën en vet een product levert, deze site is onderdeel van het voedingscentrum.

 

Diabetes Vereniging Nederland  

Voor iedereen met diabetes is er Diabetesvereniging Nederland. DVN ondersteunt leden op allerlei manieren in hun strijd voor betere diabeteszorg en een betere kwaliteit van leven.

 

Hartstichting   

De Hartstichting strijdt tegen hart&vaatziekten, financiert wetenschappelijk onderzoek en geeft voorlichting over de verschillende hart&vaatziekten.

 

Maag Lever Darm Stichting   

De Maag Lever Darm Stichting is een onafhankelijke stichting die maag-, darm- en leverziekten wil voorkomen en bestrijden en de kwaliteit van leven van patiënten wil verbeteren.

 

Artsenwijzer Diëtetiek   

Deze website geeft informatie over ziekten waar een dieetadvies van belang is en over het juiste moment van verwijzing naar een diëtist.